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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  20/10/2005
Data da última atualização:  10/03/2017
Autoria:  ABREU, U. G. de; COBUCI, J. A.; SILVA, M. V. G. B. da; SERENO, J. R. B.
Afiliação:  Embrapa Pantanal (Corumbá, MS).
Título:  Uso de modelos no lineales para el ajuste de la curva de crecimiento de bovinos pantaneiros.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Archivos de Zootecnia, v. 53, n. 204, p. 367-370, 2004.
Idioma:  Espanhol
Conteúdo:  Los modelos no lineares Brody, Gompertz, Logística yh Von Bertalanffy fueron ajustados por el método Gaus-Newton a 1748 registros de peso y edad, de bovinos Pantaneiros (92 machos y 78 hembras), nacidos desde 1994 hasta 2000, en el Pantanal de Nhecolândia-MS, Brasil. El objetivo de este trabajo fue estudiar el patrón de crecimiento de animales Pantaneiros en su propio ambiente, así como predecir algunas características de esos modelos para evaluar los desarrollos corporales de machso y hembras. Los registros fueron ajustados para los efectos fijos de año-estación de nacimiento y edad del peso, en términos lineares y cuadráticos, por medio del procedimiento PROC GLM (SAS, 1992). Los registros observados y ajustados formaron los archivos sometidos a análisis usando el procedimiento PROC NLIN (SAS, 1992). Todos los modelos utilizados proporiconaron buena calidad de ajuste a los pesos para ambos sexos, indicando que las hembras alcanzan la madurez en edades más precoces, mientras que los machos, presentan peso adulto más elevado.
Palavras-Chave:  Animal conservation; Conservação animal; Conservación animal; Recurso genético animal; Recursos genéticos animales.
Thesaurus Nal:  animal genetic resources.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP54652 - 1UPCSP - PPSP1666016660-1 ex
CPAP54652 - 2UPCSP - PPSP1666016660-2 ex
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  26/11/2020
Data da última atualização:  26/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  CANEDO-REIS, N. A. P.; GUERRA, C. C.; SILVA, L. F. da; WETZSTEIN, L. C.; JUNGES, C. H.; FERRÃO, M. F.; BERGOLD, A. M.
Afiliação:  NATALIA ALEJANDRA PISONI CANEDO-REIS, Programa de Pós-Graduação em Ciências Farmacêuticas, Faculdade de Farmácia, Universidade Federal do!Rio Grande do!Sul, Av. Ipiranga, 2752, Porto!Alegre, RS!CEP!90610-000, Brazil; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV; LETICIA FLORES DA SILVA, CNPUV; LUÍSA CAROLINA WETZSTEIN, Tecnologia em Viticultura e Enologia, Instituto Federal do!Rio Grande do!Sul, Av. Osvaldo Aranha, 540, Bento!Gonçalves, RS!CEP!95700-000, Brazil; CARLOS HENRIQUE JUNGES, Programa de Pós-Graduação em Química, Instituto de Química, Universidade Federal do!Rio Grande do!Sul, Av. Bento Gonçalves, 9500, Porto!Alegre, RS!CEP!91501-970, Brazil; MARCO FLÔRES FERRÃO, Programa de Pós-Graduação em Química, Instituto de Química, Universidade Federal do!Rio Grande do!Sul, Av. Bento Gonçalves, 9500, Porto!Alegre, RS!CEP!91501-970, Brazil; ANA MARIA BERGOLD, Programa de Pós-Graduação em Ciências Farmacêuticas, Faculdade de Farmácia, Universidade Federal do!Rio Grande do!Sul, Av. Ipiranga, 2752, Porto!Alegre, RS!CEP!90610-000, Brazil.
Título:  Fast quantitative determination of phenolic compounds in grape juice by UPLC-MS: method validation and characterization of juices produced with diferent grape varieties.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Measurement and Characterization, v. 35, n. 2, p. 63-75, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11694-020-00706-8
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract A fast method for the simultaneous quantitative determination of 16 phenolic compounds in grape juice by UPLC-MS was developed and validated. Run time was 4.5!min and the method proved to be specific, linear (r > 0.9961), precise (RSD < 5%), accurate (recovery range was under ± 5%) and sensitive with a limit of detection ranging from 0.45 to 35.34!"g L−1 and limit of quantification ranging from 1.35 to 107.08!"g L−1. The validated method was used to characterize 49 grape juice samples which were produced with different grape varieties. Anthocyanins were the compounds present in the highest amounts on the analyzed samples and BRS-Violeta was the cultivar that presented the highest quantity of phenolic compounds in its juice. Exploratory analysis of the obtained results from the characterization of grape juice samples was performed and a tendency to form groups according to the grape variety used in the elaboration of each juice was observed. Results confirmed that the UPLC-MS method is effective and suitable for the determination of phenolic compounds in grape juice. Keywords Food composition!· Grape juice!· Vitis labrusca L.!· Phenolic compounds!· Quantification analysis!· Method validation
Palavras-Chave:  Method validation; Quantification analysis.
Thesagro:  Vitis Labrusca.
Thesaurus NAL:  Food composition; Grape juice; Phenolic compounds.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218266/1/Natalia-Fast.quantitative.determination.of.phenolic.compounds.in.grape.juice.by.UPLC-MS.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV18539 - 1UPCAP - DD
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